Pezsgős borleves: egy különleges ínycsiklandó élmény, amely a hagyományos levesek világát ötvözi a pezsgő eleganciájával. Ez a különleges fogás egyedi ízvilágával és frissítő hatásával bármely ünnepi asztal dísze lehet. A gazdag alaplé, a friss zöldségek


A borból félreteszünk 2 decit, a maradékot vízzel és pezsgővel elegyítjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a szegfűszeget, majd öt percig hagyjuk forrni. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd habzsákba töltjük. Csillagformákat nyomunk belőle, amelyeket a levesben kifőzünk, majd egy szűrő segítségével óvatosan kiemeljük őket.

A tojássárgákat alaposan összekeverjük a cukorral, míg habos, krémes állagot nem kapunk. Ezt követően óvatosan hozzáöntjük a félretett borhoz. Tálalás előtt a keveréket a leveshez adjuk, ügyelve arra, hogy csak átmelegítsük, de ne forraljuk fel, különben a tojás kicsapódhat és elronthatja az ízélményt!

A levest csészékbe merjük, tetejükre habcsillagocskákat teszünk reszelt citromhéjjal díszíthetjük. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.

Related posts