Fedezd fel az édesítés új dimenzióját: egy friss kutatás szerint ez az édesítőszer akár a rák kezelésében is segíthet! Az eredmények lenyűgözőek, és új reményeket kínálnak a tudományos közösség számára.


Mérgező és rákkeltő növények terjedése hazánkban: Fontos, hogy azonnal alaposan kezet moss, és orvosi segítséget kérj, ha bármilyen formában érintkezel velük.

Az egyik gyakran használt természetes édesítőszerről kiderült, hogy akár életet is menthet.

A Hiroshimai Egyetem kutatói szerint ugyanis, ha egy banánlevélből származó baktériumból fermentálják, képes lehet a hasnyálmirigyrákos sejtek elpusztítására. És eközben még az egészséges vesesejtekben sem tesz kárt - írja az Economx.

A SciTechDaily beszámolója szerint ez az innovatív erjesztési folyamat a mikrobiális biotranszformáció segítségével felerősíti a növények természetes jellemzőit, és ennek eredményeként egy rendkívül erőteljes vegyület, a klorogénsav-metilészter (CAME) keletkezik.

Ez a fermentált sztívia kivonat laboratóriumi vizsgálatok során figyelemre méltó rákellenes tulajdonságokat mutatott, ami új lehetőségeket nyithat meg a probiotikum-alapú rákkezelések terén. A fermentációs eljárás során a sztívia kivonat szerkezete átalakul, és új bioaktív metabolitok keletkeznek. Ezek a vegyületek képesek hatással lenni a biológiai rendszerek működésére, így potenciálisan új irányokat kínálhatnak a rákterápiák fejlesztésében.

A kutatók eddig több mint 1300 különböző tejsavbaktérium-törzset izoláltak, amelyeket alaposan tanulmányoztak az egészségre gyakorolt hatásaik szempontjából. Ezek a törzsek gyümölcsökből, zöldségekből, virágokból és gyógynövényekből származnak. A sztívia vizsgálatával kapcsolatban a tudósok egérkísérleteket terveznek, hogy mélyebb betekintést nyerjenek a hatások komplexitásába, és hogy jobban megértsék, miként befolyásolják ezek a tényezők az egész szervezet működését.

Related posts